ori­ginal energy finland

Pk-yritykset velvoitetaan tuottamaan energiakatselmus neljän vuoden välein

Suo­messa otetaan vuonna 2026 uusi säädös, joka vel­voittaa pk-yri­tykset laa­timaan ener­gia­kat­sel­muksen neljän vuoden välein. Tämä uusi vel­voite koskee kaikkia pk-yri­tyksiä, joiden ener­gian­ku­lutus vii­meisen kolmen vuoden ajalta on 2 800–24 000 MWh. Vielä tällä het­kellä ener­gia­kat­sel­mus­vel­voite koskee vain suuria yrityksiä.

Tämä on osa laa­jempaa pyr­ki­mystä kohti kes­tä­vämpää ja ympä­ris­töys­tä­väl­li­sempää lii­ke­toi­mintaa, mikä on lin­jassa sekä kan­sal­listen, että EU:n ener­gia­te­hok­kuus­ta­voit­teiden kanssa.

Ener­gia­kat­selmus on kattava sel­vitys yri­tyksen ener­gian­käy­töstä, jossa tun­nis­tetaan mah­dol­li­suuksia ener­gian­säästöön ja tehos­tetaan ener­gian­käyttöä. Ener­gia­kat­sel­muksen tavoit­teena on paitsi vähentää ener­gian­ku­lu­tusta, myös tuoda kus­tan­nus­säästöjä yri­tyk­sille. Ener­gian­sääs­tö­mah­dol­li­suuksien tun­nis­ta­minen ja hyö­dyn­tä­minen voi mer­kit­tä­västi vähentää yri­tyksen ener­gia­kus­tan­nuksia ja parantaa sen kilpailukykyä.

Kat­sel­mukseen on myös tulossa vapau­tu­mis­mah­dol­li­suuksia, jotka tar­ken­tuvat myö­hemmin. Pysyäkseen ajan tasalla aiheesta kan­nattaa seurata Motivan sivuja aiheesta.

Ener­giatuen määrä on jopa 40–50 % kat­sel­muksen kustannuksista. 

Business Finlandin tukea katselmukseen vuoden 2024 ajan

Vielä tämän vuoden ajan, Business Finland tarjoaa valtion ener­gia­tukea vapaa­eh­toi­sesti teh­tyihin ener­gia­kat­sel­muksiin. Ener­giatuen määrä on jopa 40–50 % kat­sel­muksen kus­tan­nuk­sista. Tuki on haettava vuonna 2024, hanke kui­tenkin voi toteutua vielä 2025 aikana.

OE Finland, pätevöitynyt Motivan-mallin energiakatselmusten tekijä

Meillä Ori­ginal Energy Fin­lan­dilla on täydet päte­vyydet tuottaa Motivan-mallin ener­gia­kat­sel­muksia. Roh­kai­semme kaikkia yri­tyksiä, joita ener­gia­kat­sel­mus­vel­voite tulee kos­kemaan, hakemaan kans­samme vielä tämän vuoden aikana Business Fin­lan­dilta tukea katselmukseen.

Luodaan yhdessä teille kus­tan­nus­säästöjä ener­gia­te­hok­kuuden nimissä! 

teksti: Rasmus Vuo­ri­linna