ori­ginal energy finland

Energiatodistus

Energiatodistuksen avulla on mahdollista vertailla rakennusten energiatehokkuutta erityisesti osto- ja vuokraustilanteissa.

Ener­gia­to­distus on tärkeä työkalu raken­nusten ener­gia­te­hok­kuuden ver­tailuun ja paran­ta­miseen. Se tarjoaa todis­tuksen luki­jalle tiedon raken­nuksen ener­gia­te­hok­kuu­desta ja toi­men­pi­teistä, joilla ener­gia­te­hok­kuutta on kan­nat­tavaa parantaa. 

Ener­gia­to­distus perustuu raken­nusten omi­nai­suuksiin ja niistä joh­dettuun las­ken­nal­liseen ener­gian­ku­lu­tukseen ja -tehok­kuuteen. Ener­gia­to­dis­tukseen voidaan myös lisätä toteu­tuneet ener­gian­ku­lu­tus­tiedot. 

Ener­gia­te­hok­kuus­luokan avulla kuvataan raken­nuksen koko­nai­se­ner­gian­ku­lu­tusta astei­kolla A—G. Ener­gia­to­distus on voi­massa aina 10 vuotta. 

Meillä on vahva osaa­minen luoda laa­duk­kaita ener­gia­to­dis­tuksia. Meiltä löytyy myös ylemmän tason ener­gia­to­dis­tuksen laa­tijan päte­vyydet. Kun tar­vitset ener­gia­to­dis­tuksia van­hen­tuvien tilalle taikka uudis­kohteen ener­gia­sel­vi­tystä varten, me autamme! 

Kysy energia-asiantuntijaltamme